Türkiyenin sıcak ve ılıman bir iklime sahip olması doğal güzelliklerinin yanında pek çok böcek ve haşereleri yaşam alanlarımızda görmemizi de tetikler. Evcil hayvan beslemesenizde evinizde pire olabilir, eviniz çok temiz olsada hamamböceklerinin istilasına uğramış olabilirsiniz. Hiç bir sebep yokken evinizde kaşınmalar görülebilinir. Bu tip sorunlar ile karşılaşıldığında ilk yapılacak olan şey profesyonel bir haşere ilaçlama firması bulmaktır. Seçeceğiniz firmadan tam garanti istemeyi unutmayın, Çoğu zaman daha ucuz diye aldığınız hizmet size zaman ve para kaybına neden olabilir. Böcek sorununuz bitmediğinde tekrar tekrar para vermek yerine ilk konuşmanızda tam garanti istemeyi unutmayın. 

Bir böceğin iskeleti vücudunun dışındadır ve bir dış iskelet olarak adlandırılır. Kaslar ve iç organlar için bir destek ve bir kaplama görevi görür. Bir böceğin vücut duvarı üç katmana sahiptir. Dış tabaka kitin, proteinler ve genellikle pigmentler içeren kütiküldür. Bunun altında epidermis denen altta adlandırılan bir hücresel katman tarafından salgılanır. İç tabakaya bazal membran denir. Bir böcek ağzının türü, nasıl beslendiğini ve ne tür bir hasar verdiğini belirler. İki genel tip vardır: çiğneme ve emme. Emme ağız parçaları ile Böcekler uzun bir gagası boyunca sıvı gıda emmek. Çiğneme ağızları ile böcekler konak doku parçalarını yırtıp yutmaktadır. Büyüme ardışık aşamalarda ilerler. Dişiler, olgunlaşmamış bir aşamaya açılan yumurta bırakırlar. Bir dizi olgunlaşmamış aşamadan geçtikten sonra, böcek bir yetişkin olarak ortaya çıkar. Çoğu böcek, boyut, şekil ve renge göre değişen yumurtalar olarak başlar. Tek başına veya kompakt kütleler halinde biriktirilebilirler, ancak genellikle bir şekilde korunurlar. Yere ya da bitki dokusuna ya da üzerine serilebilirler. Açıkta kalan yumurtalar genellikle bir kaplama ile elementlerden ve doğal düşmanlardan korunur. Yumurtalar yuvarlak, oval, namlu şekilli, disk şekilli veya uzun saplı olarak askıya alınmış olabilir. Sert dış yüzey, embriyoyu korur ve su kaybını önler. Böceklerin ilk olgunlaşmamış aşaması yumurtadan çıkar. Böceğin sert dış iskeleti fazla genişleyemediğinden, böcek büyürken dökülmeli ve daha büyük bir tane ile değiştirilmelidir. 

Her böceğin mücadelesindeki uygulamalar farklılık göstermektedir, ezbere iş yaptırtmamaya önce böceğinizin tespit edilmesini sağlamaya çalışın, bir türü yok etmek için uygulanan yöntem ve ilaçlar diğer türü çoğaltabilir. Bursa nilüfer pest control haşere ilaçlama ve çevre sağlığı hizmetleri olarak Bursa ve tüm çevre illerde hizmetimiz 7 gün 24 saat devam etmektedir. Ev ilaçlaması, otel ilaçlaması, şantiye ilaçlaması, AVM ilaçlaması, çiftlik ilaçlaması, apartman ilaçlaması, depo ilaçlaması, hastane ilaçlaması, fabrika ilaçlaması, tesis ilaçlaması gibi bir çok iş yeri ve saha uygulamalarında tam garanti ve yüzde yüz müşteri memnuniyeti ilkesi ile hizmetlerimiz devam ediyor. 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Fill out this field
Fill out this field
Lütfen geçerli bir e-posta adresi girin.
You need to agree with the terms to proceed

Menü
Acil İlaçlama Tıkla Ara